Cultuur :

Lissabon is naast de hoofdstad van Portugal tevens één van de meest aangename en relaxte mediterrane steden. Gelegen tegen de noordoever van de monding van de Taag bestaat Lissabon uit een kleurrijk kluwen van stadswijken. Met Belém, Bairro Alto, Alfama en Baixa telt Lissabon diverse stadswijken met hun eigen typische sfeer. Aan u om deze op uw eigen manier en tempo te ontdekken … Net buiten Lissabon ligt het paleizenstadje Sintra, ooit het favoriete zomerverblijf van de voormalige Portugese koningen. Het op heuvels gebouwde Sintra bestaat uit verschillende stadsdelen, met elkaar verbonden door een kluwen aan slingerwegen.
1 uur met de wagen

Fatima, bedevaartsoord waar Maria in 1917 verscheen aan 3 herderskinderen.
Eén van de belangrijkste katholieke bedevaartsoorden ter wereld dat jaarlijks door duizenden mensen wordt bezocht.
40 minuten met de wagen

In Alcobaça vindt men een prachtig gothisch klooster dat teruggaat tot de tijd dat het Portugese koningshuis strijdde om de Moren terug te drijven in 1147.
20 minuten met de wagen

Absoluut de moeite waard is het klooster van de Tempeliersorde in Tomar. Het klooster werd overgedragen aan de ridders van de orde van de Christenen in 1344 en is Unesco werelderfgoed.
1 uur met de wagen

Culturele hoofdstad van Europa 2013, Coimbra is voor vele Portugezen nog steeds de bakermat van hun ontstaansgeschiedenis. Voor ons staat Coimbra voor een middeleeuwse stadsparel vol pronkerige kathedralen, eeuwenoude stadspoorten, pittoreske pleinen en knap bewaarde Patriciërswoningen. De bovenstad is tegen een steile helling opgebouwd. Hier vind je tevens één van de oudste - en meest prestigieuze – universiteiten van Europa. Blikvanger van deze universiteit is hun bibliotheek.
1 uur en 15 minuten met de wagen

Het middeleeuwse Obidos bevindt zich op een paar kilometers van de kustlijn en is bijna volledig door omwallingsmuren omsloten. Met zijn vele middeleeuwse kronkelstraten en stegen waan je je eeuwen terug in de tijd. Dit prachtige stadje dat eveneens Unesco werelderfgoed is verdient zeker een bezoekje! In de smalle straatjes is het gezellig kuieren met zijn vele winkeltjes en restaurantjes.
20 minuten met de wagen